Close search

Крем супа от тиква здравословноApple

4.8
от общо 130 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Крем супа от тиква photo-credit Страхотен вкус на тиква, съчетана с мляко и вкусни подправки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
  2. В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук. Малко преди да го свалим от котлона, добавяме смачкания чесън и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
  3. След това пасираме лука, чесъна, тиквата, настъргания джинджифил и салвията.
  4. Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер. 
  5. Оставяме да заври и сваляме от котлона.
  6. Сервираме топла, но не гореща, с малко крутони или сухарчета. (По желание и с малко течна готварска сметана).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK