Close search

Крем супа от тиква с моркови

4.5
от общо 127 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Крем супа от тиква с моркови photo-credit Ароматна крем супа от тиква с моркови

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
  2. В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук. Малко преди да го свалим от котлона, добавяме смачкания чесън и нарязаните моркови, и задушаваме още 1-2 минути.
  3. След това пасираме лука, морковите, чесъна, тиквата, настъргания джинджифил и салвията. 
  4. Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер. 
  5. Оставяме да заври и сваляме от котлона. 
  6. Сервираме топла, но не гореща, по желание с малко заквасена сметана и тиквени семки.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK