Крем супа от тиква с моркови
Продукти
- 1 кг. тиква обелена, изчистена и нарязана на парчета
- 140 г моркови
- 400 мл вода
- 50 мл сметана
- 200 мл прясно мляко
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 0,5 ч.л. джинджифил пресен, настърган
- 2 листа салвия
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне
- Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
- В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук. Малко преди да го свалим от котлона, добавяме смачкания чесън и нарязаните моркови, и задушаваме още 1-2 минути.
- След това пасираме лука, морковите, чесъна, тиквата, настъргания джинджифил и салвията.
- Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер.
- Оставяме да заври и сваляме от котлона.
- Сервираме топла, но не гореща, по желание с малко заквасена сметана и тиквени семки.
Фреш от портокал с нар
Измиваме и изцеждаме портокалите, лимона и нара. Прецеждаме ги в цедка или марля.Изсипваме сока в под...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook