Кюфтенца с босилек

Продукти

  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 4 г босилек
    , ситно нарязан
  • 1 ч.л. кимион
    млян
  • 1 глава лук
  • 1 кг. кайма

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и босилек. 
  2. След това я овкусяваме с подправките. 
  3. От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре. 
  4. Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина. 
  5. При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.
  6. Кюфтенцата поднасяме топли.