Kulinaria.bg

Лаврак на скара с френски сос

5.0
от общо 1 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Видяна: 2334
Лаврак на скара с френски сос photo-credit Сочен лаврак с босилек и чери домати

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Поставяме върху грил тиган лист алуминиево фолио и леко го намазваме с масло. Намазваме филетата също с масло и ги поставяме върху фолиото, така че кожата да остане отгоре.
  2. Печем рибата на силен огън, по 5-7 минути от всяка страна, докато придобият кафяв цвят.
  3. Слагаме доматите и лука в тиган с каперсите, лимоновия сок и зехтина.
  4. Стопляме сместа за около две минути и добавяме листата босилек.
  5. С помощта на лъжица за риба преместваме филетата в затоплени чинии и поливаме с получения сос.
  6. По желание, сервираме със задушени или печени картофи. Добавяме останалия босилек и зелен лук.
Още от : риба


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook