Close search

Лимонов кекс с крем от маскарпоне и малини

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Лимонов кекс с крем от маскарпоне и малини photo-credit Лимонов кекс с крем от маскарпоне и малини

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора. 
  2. Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко, лимоновият сок и маслото. Разбиваме на крем.
  3. Постепенно прибавяме брашното, нишестето и бакпулвера, като бъркаме така, че да се получи меко и пухкаво тесто. 
  4. Изсипваме в тава или във форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути. 
  5. Изваждаме сладкиша от фурната и оставяме да поизстине леко.
  6. През това време приготвяме глазурата като внимателно разбъркваме до хомогенна смес маскарпонето с жълтъците и захарта. 
  7. Намазваме кекса с глазурата, гарнираме с малини и сервираме.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK