Close search

Лимонов сладкиш със сироп

4.0
от общо 129 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Лимонов сладкиш със сироп photo-credit Сочен лимонов сладкиш със сироп

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното с бакпулвера и солта. 
  2. В голяма купа смесваме маслото, захарта, лимона, киселото мляко и яйцата.
  3. Разбиваме внимателно, като постепенно добавяме браното с бакпулвера и солта.
  4. Разбиваме докато се получи гладка смес. 
  5. Изсипваме в намаслена или застлана с хартия за печене тавичка.
  6. Печем в умерена предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 минути или докато сладкиша се надуе и повърхността му придобие приятен златист загар.
  7. Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади напълно.
  8. За сиропа: смесваме всички продукти в подходящ съд и ги слагаме на силен огън, като непрекъснато разбъркваме с дървена лъжица. Когато сиропа заври, намаляваме огъня и оставяме да ври тихо за 10-15 минути. С полученият горещ сироп, сиропираме изстиналият сладкиш.
  9. Оставяме да поеме сиропа и да се охлади. След това нарязваме на парчета и сервираме, по желание поръсен с пудра захар. 
Още от :

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK