Close search

Мъфини с лешниково брашно

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Мъфини с лешниково брашно photo-credit Вкусни мъфини с лешниково брашно.

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме настрани.
  2. В друга купа разбиваме яйцата с олиото и прясното мляко. Изсипваме при сухите съставки, разбъркваме 3-4 пъти и прибавяме настърганата лимонова кора. Разбъркваме отново няколко пъти и пълним във формички за мъфини. 
  3. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-25 мин.
  4. За глазурата: Разбиваме крем сиренето "Маскарпоне" и омекналото масло с миксер, докато се образува пухкав крем. 
  5. Добавяме пудрата захар и ванилията. Разбиваме добре. 
  6. Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).
  7. По желание, може да декорираме със захарни формички или да поръсим с кафява захар.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK