Close search

Мариновани печени ребра

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Мариновани печени ребра photo-credit Вкусни мариновани ребра

Продукти

Начин на приготвяне

1. Приготвяме марината от накълцана люта чушка, без семената, обелен и настърган джинджифил, счукан чесън, ябълков сок, оцет, кетчуп, горчица, соев сос и кафявата захар. Поставяме на котлона, докато заври и захарта се разтвори и сместта започне да се сгъстява, около 10-15 мин.

2. Осоляваме ребрата със сол и черен пипер и малко зехтин. Натриваме ребрата с маринатата и ги поставяме в голяма тава за печене. Покриваме ги с фолио и печем около 30 мин. на 180 градуса. Сваляме фолиото и ги намазваме отново.

3. Печем без фолио още около 20 мин. до готовност на месото. Нарязваме ги и сервираме със зелена салата.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK