Close search

Медена торта с маскарпоне, филаделфия и орехи

5.0
от общо 126 глас
Време: 9 ч.
Ниво: трудно
Порции: 12

Медена торта с маскарпоне, филаделфия и орехи photo-credit Нежна медена торта с маскарпоне, филаделфия и орехи

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За блатовете: разбийте яйцата, меда и захарта до побеляване, трябва да се получи гъст крем. Добавете брашното и орехите постепенно, като бъркате с шпатула. Изсипете във форма за торти, като предварително сте поставили хартия за печене. Печете сладкиша на 200 градуса, като проверявате с клечка. Внимавайте да не препечете, защото блата е орехов. След като е готов, го разделете на няколко равни части. 
  2. За сиропа: карамелизирайте захарта и докато е още гореща, залейте със студена вода. Бъркайте до пълното разтваряне на захарта във водата. 
  3. За крема: в купа смесете маскарпонето, филаделфията и пудрата захар, и разбийте на ниска степен с миксер. Добавете заквасената сметана и разбъркайте за да се получи пухкав крем. 
  4. За сглобяването на тортата използвайте ринг или подходяща форма, трябва да има борд отстрани, защото първоначално крема е по течен и изисква време за да стегне. 
  5. Първо поставете единият блат, сиропирайте го с карамеления сироп и го намажете с половината количество от крема. Върху него поставете другият блат, сиропирайте и него и го намажете с останалия крем и така до каря. 
  6. Най-отгоре поръсете тортата със смени орехови ядки. По желание, може да добавите и малко натрошен или настърган шоколад. 
  7. След това поставете тортата в хладилник да стегне минимум 8 часа преди сервиране.
Още от : десерти

2 Коментара

  1. Small
    Анонимен

    Какво е това Филаделфия...

  2. Small
    Красимира

    Много вкусна торта, лека и свежа. Но, препоръчвам блата да се пече на 170 градуса или по отделно.

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK