Close search

Меденки с шоколадова глазура

3.8
от общо 129 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: професионално
Порции: 2

Меденки с шоколадова глазура photo-credit Меденки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтопяваме шоколада на водна баня. 
  2. Смиламе орехите в блендер. В купа разбъркваме яйцата и захарта, добавяме мед, орехи, канела, олио. 
  3. Смесваме брашно и содата, пресяваме през сито и добавяме към сместа. Трябва да се получи не много твърдо тесто. 
  4. Оформяме меденки, нареждаме ги в тавичка, предварително застлана с хартия за печене, и печем в умерена фурна до златисто. 
  5. Накрая ги потапяме в разтопения шоколад, овалваме в кокосови стърготини и сервираме.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK