Close search

Октопод във вино

3.8
от общо 130 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: трудно
Порции: 6

Октопод във вино photo-credit Октопод потопен във вино с аромат на много подправки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Начукваме октопода като пържола и го изстъргваме добре, за да не остане твърдо месото. Изчистваме очите и вътрешностите. Режем пипалата на парчета и ги слагаме в тиган на печката, за да си пуснат соса. 
  2. Оставяме течността да изври на слаб огън, докато месото омекне. Прибавяме зехтина, виното, оцета и подправките, и оставяме на слаб огън за около 40 минути.
  3. Може да долеем ястието с малко вода или бульон.
  4. Сервираме топло или студено, с варен ориз или картофено пюре, по желание.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK