Close search

Ориз с праз и маслини на фурна

4.5
от общо 129 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Ориз с праз и маслини на фурна photo-credit Екусен ориз с праз и маслини на фурна

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязвам праз лука на колелца и го запържваме в 5-6 с.л. загрят зехтин, за около 10 минути (докато лукът стане прозрачен и омекне), като разбъркваме често.
  2. Почистваме мащерката и добавяме част от нея и ориза, и разбъркваме добре.
  3. Добавяме маслото, а след като се стопи - виното и почистените от костилките маслини.
  4. Посоляваме и подправяме с черен пипер, добавяме и останалата мащерка.
  5. Добавяме 500-600 мл. вода, разбъркваме и изсипваме в съд за печене.
  6. Печем около 30-35 минути, в предварително загрята на 200 градуса фурна.
  7. Поднасяме ястието с прясно нарязан магданоз, леко охладено.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK