Close search

Пълнен патладжан

5.0
от общо 129 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Пълнен патладжан photo-credit Сочен пълнен патладжан с шунка и кашкавал

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разрязваме патладжана на две половинки, осоляваме го и го оставяме да престои 15 минути. 
  2. С нож и лъжица издълбаваме хубаво половинките. 
  3. Оформените половинки слагаме в леко посолена вряща вода, хубаво да омекнат. 
  4. Запържваме издълбаната част заедно с лука и каймата, нарязаните шунка и гъби, копъра, чесъна и магданоза. 
  5. С получената смес пълним патладжана и го запичаме до готовност (до златисто). Накрая добавяме настъргания кашкавала и отново запичаме до златиста коричка.
  6. Ястието сервираме горещо.
Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK