Пълнен шаран

5.0
от общо 2 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Видяна: 14944
Пълнен шаран Апетитен пълнен шаран

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и почистваме шарана много добре със студена вода, изцеждаме го и го посоляваме на вкус. 
  2. Почистваме и нарязваме продуктите на плънката - лука и лимона на филийки, морковите на ивички, доматите, чесъна и орехите на ситно. Смесваме ги с олиото, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме много добре.
  3. С така приготвената плънка напълваме шарана и го зашиваме. Намазваме го с малко олио и го слагаме в намаслена тава или гювеч. По желание, може да сложим върху него няколко резенчета лимон. Доливаме 1 ч.ч. вода и печем до зачервяване.
  4. Сервираме с прясна салата или печени картофи. 

Съвет: Ако остане от плънката, може да я сложим около тавата с шарана.

Още от : риба


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook