Close search

Пълнени домати с ориз и свежи подправки

3.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Пълнени домати с ориз и свежи подправки photo-credit Вкусни пълнени домати с ориз и свежи подправки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме внимателно доматите и ги подсушаваме внимателно. Отрязваме “капачето” на всеки домат и издълбаваме вътрешността му. Почисваме гъбите и ги нарязваме на ситно. Картофа, моркова и лука също нарязваме на ситно. 
  2. В тиган сгорещяваме 2 с.л. олио и запържваме лука. Добавяме 350 мл. от бульона и ориза. Оставяме да заври, след което намаляме огъня и оставяме да къкри за около 25 минути. 
  3. В останалото олио запържваме гъбите. Добавяме зелените подправки, солта и черния пипер. 
  4. Смесваме ориза с гъбите, картофа и моркова. Напълваме издълбаните домати с оризовата смес. 
  5. В намаслена тавичка подреждаме доматите и доливаме останалия бульон. Затваряме с "капачетата".
  6. Печем във фурна за 15 минути, при температура 200 градуса.
  7. При сервиране, по желание гарнираме с печени картофи. 
Още от :

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK