Close search

Панирани калмари

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Панирани калмари photo-credit Хрупкави панирани калмари

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, почистваме и правим на кръгчета калмарите.
  2. Разбиваме добре яйцата и ги овкусяваме със солта и черния пипер.
  3. Овалваме калмарите в яйцата, после в брашното и след това, по желание - отново в яйцата. 
  4. Пържим ги в силно нагорещен зехтин или олио.
  5. Сервираме горещи. По желание - с гарнитура от салата или задушен грах и резенче лимон.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK