Close search

Панирани пилешки бутчета

5.0
от общо 129 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Панирани пилешки бутчета photo-credit Хрупкави панирани пилешки бутчета

Продукти

100 г съдържат:

  • 189 калории
  • 15 г мазнини
  • 11 г протеини
  • 20 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Измиваме пилешките бутчета, подсушаваме ги и ги натъркваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ги да "поемат" от подправките за около 15 минути.
  2. През това време в купа разбиваме яйцата с прясното мляко. След това добавяме и оцета. 
  3. Всяко бутче овалваме първо в брашно, после в яйчната смес, и най-накрая обилно в галета.
  4. Пържим бутчетата в силно сгорещено олио. Отцеждаме ги върху хартиена салфетка и ги поднасяме с лютеница и гарнитура по избор.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK