Close search

Пържена ципура

5.0
от общо 127 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Пържена ципура photo-credit Вкусна ципура на тиган

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме рибите, като им оставяме главите и опашките. 
  2. Отвътре и отвън ги натъркваме добре със сол и черен пипер, и ги поливаме вътре с лимоновия сок. Оставяме ги така за 10 минути. 
  3. След това пълним вътрешността им с резени лимон, нарязания чесън и розмарина. 
  4. В оребрен тиган загряваме олио за пържене. 
  5. Добре овалваме ципурите в смесените брашно и галета. Слагаме да се пържат в тигана, като ги обръщаме да се изпържат добре и от двете страни.  
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK