Close search

Патешко магре върху пюре от ябълки и батат със сос от чай и вишни

5.0
от общо 126 глас
Време: 120 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Патешко магре върху пюре от ябълки и батат със сос от чай и вишни photo-credit Патешко магре върху пюре от ябълки и батат със сос от чай и вишни

Продукти

100 г съдържат:

  • 300 калории
  • 45 г мазнини
  • 16 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Мариноваме патицата с териаки соса и няколко капки соев сос, и оставяме да отлежи около два часа в хладилник. По желание може да добавим и малко настъргана кора от портокал.
  2. Правим пюре от бататите и овкусяваме със сол и пипер на вкус. Преди готовност настъргваме ябълките, или правим пюре от тях, и го смесваме с картофеното. (Може да добавим и малко пюре от фене, ако обичате).
  3. Правим редукция на чай със сок от касис, прибавяме меда, соевия сос, вишните, кафявата захар и нишестето към края, и оставяме да се редуцира и сгъсти.
  4. Запичаме патицата, първо откъм кожата, и после от другата страна, така че леко да порозовее преди поднасяне, за да бъде сочна.
  5. След това аранжираме в чиния.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK