Close search

Патладжан с киноа

5.0
от общо 128 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Патладжан с киноа photo-credit Вкусни патладжани с киноа

Начин на приготвяне

1. Задушаваме ситно нарязания лук с подправките. Издълбаваме патладжаните с лъжица и правим лодки от тях.

2. Добавяме чесъна в тигана и нарязаната сърцевина на патладжаните и разбъркваме. Задушаваме за още 10 минути и добавяме зехтин, ако е необходимо.

3. Добавяме киноа, консервата с доматите и половин чаша вода. Задушаваме за още 5 минути като махаме капака, за да се изпари течността.

4. Към плънката добавяме кедровите ядки, стафидите, подправяме със сол, черен пипер. Пълним патладжаните и ги подреждаме в тавичка. Поръсваме с малко зехтин и печем за около 15-20 мин. на умерена фурна.
 
 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK