Close search

Печени смокини върху подложка от цедено кисело мляко

3.7
от общо 128 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Печени смокини върху подложка от цедено кисело мляко photo-credit Сочни печени смокини върху подложка от цедено кисело мляко

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме на много ситно джинджифила. Смесваме го с меда, разбъркваме добре и го оставяме да престой за една нощ.
  2. Изрязваме дръжките на смокините и ги разрязваме така, че за да разделим плодовете на четвъртинки.
  3. Подреждаме смокините в тава, застлана с хартия за печене.
  4. Всеки плод заливаме с по една лъжица мед, отгоре поръсваме с настърганата портокалова кора и коантро.
  5. Покриваме тавата плътно с фолио и печем около 20-25 минути в предварително загрята фурна.
  6. В десертни чинии слагаме кисело мляко, заливаме с мед и поставяме смокините. 
  7. По желание, гарнираме с овесени или други ядки. 
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK