Close search

Печено пълнено пиле с хляб и розмарин

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Печено пълнено пиле с хляб и розмарин photo-credit Печено пълнено пиле

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилето.
  2. Счукваме орехите на ситно. 
  3. Хлябът нарязваме на кубчета и го заливаме с топлото мляко.
  4. Нарязваме магданоза.
  5. В тиган загряваме маслото и пържим лука до златисто. 
  6. Към омекналия и напоен с мляко хляб добавяме орехите, магданоза, запържения лук, розмарина, яйцата, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме няколко пъти.
  7. Пълним пилето с вече готовата плънка и зашиваме отвора. Слагаме пилето в подходяща тавичка.
  8. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
  9. Заливаме с бульона и печем около час, в предварително загрята на 200 градуса фурна.

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK