Close search

Печено пиле с мащерка

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Печено пиле с мащерка photo-credit Печено пиле с мащерка

Продукти

100 г съдържат:

  • 115 калории
  • 4 г мазнини
  • 21 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон, сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
  2. Нарязваме другата половина от лимона на кубчета и го слагаме в кухината на пилето, заедно с прясната мащерка.
  3. Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40-50 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK