Close search

Печено пиле с пипер и цитруси

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Печено пиле с пипер и цитруси photo-credit Аромарно печено пиле с пипер и цитруси

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон и половин портокал, малко сол и черен пипер. Намазваме го добре с маслото.
  2. Нарязваме другата половина от лимона и портокала на кубчета и ги слагаме в кухината на пилето. 
  3. Поставяме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 50 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK