Close search

Пикантно телешко

3.0
от общо 127 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Пикантно телешко photo-credit Апетитно пикантно телешко с майоран

Продукти

100 г съдържат:

  • 180 калории
  • 10 г мазнини
  • 25 г протеини
  • 35 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Натриваме месото със сол и черен пипер, шпиковаме го със сланина и го оставяме за няколко часа в червеното вино, като го обръщаме няколко пъти. 
  2. Подсушаваме го, нарязваме го и го запържваме от всички страни в горещата мазнина. 
  3. Доливаме постепенно червеното вино, бульона и коняка, добавяме няколко парчета сланина с кожата, нарязания на едро лук, карамфила, дафиновите листа. Поръсваме със захарта, джинджифила, индийското орехче, сухите мащерка и майоран. 
  4. Задушаваме месото на слаб огън. 
  5. Прецеждаме соса, посоляваме, ако е необходимо и го стягаме с малко нишесте (брашно).
  6. Ястието гарнираме със ситно нарязан магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK