Close search

Пиле "кентъки"

4.2
от общо 131 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Пиле "кентъки" photo-credit Хрупкаво пиле "кентъки"

Продукти

100 г съдържат:

  • 198 калории
  • 13 г мазнини
  • 20 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Почистваме пилето и го нарязваме на парчета според вкуса ни.
  2. Смесваме всички продукти за маринатата и потапяме пилето в нея. Оставяме така около 30-40 минути.
  3. "Начукваме" или стриваме с ръце корнфлейкса  и го слагаме в купичка.
  4. Разбъркваме яйцата и слагаме и тях в купичка.
  5. След това всяко парче пиле топим в яйце, после в корфлейкс и пържим във фритюрник.
  6. Сервираме горещи, по желание с кетчуп, майонеза и/или горчица.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK