Пиле "кентъки"
Продукти
- 400 г корнфлейкс натурален
- 4 яйца
- 1 пиле
- за марината:
- червен пипер на вкус
- черен пипер на вкус
- 30 г вегета
- 10 г куркума
- 10 г кориандър
- 10 г джинджифил
- 150 мл соев сос
100 г съдържат:
- 198 калории
- 13 г мазнини
- 20 г протеини
Начин на приготвяне
- Почистваме пилето и го нарязваме на парчета според вкуса ни.
- Смесваме всички продукти за маринатата и потапяме пилето в нея. Оставяме така около 30-40 минути.
- "Начукваме" или стриваме с ръце корнфлейкса и го слагаме в купичка.
- Разбъркваме яйцата и слагаме и тях в купичка.
- След това всяко парче пиле топим в яйце, после в корфлейкс и пържим във фритюрник.
- Сервираме горещи, по желание с кетчуп, майонеза и/или горчица.
Салата "Зайо Байо"
Измиваме и подсушаваме зелето. Нарязваме го на тънки ивички.Почистваме и рендосваме морковите.Смесвам...
Лаврак на фурна
Измиваме и почистваме добре рибата. Посоляваме я и я поръсваме с подправката за риба.Нарязваме лимо...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook