Close search

Пиле с бамя

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Пиле с бамя photo-credit Вкусно пиле с бамя

Начин на приготвяне

1. Почистваме бамята от дръжките и я накисваме в оцет и 2 ч.ч. вода

2. Нарязваме пилето на порции и го запържваме. Изваждаме го от мазнината и запържваме лука.

3. Добавяме брашното, червен пипер и сол на вкус, доматеното пюре, разтворено в 1 ч.ч. топла вода и оставяме да се сгъсти.

4. В тенджерка нареждаме пилешкото месо, отцедената и нарязана бамя, заливаме със соса и оставяме да се вари на слаб огън около 30-35 мин.

5. След като ястието е готово, поръсваме с нарязан магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK