Пиле с гъби, бяло вино и сметана
Продукти
- 100 г топено сирене
- 2 с.л. олио
- черен пипер на вкус
- 2 с.л. масло
- брашно за овалване
- 200 мл бяло вино
- 100 мл растителна сметана
- 3 стръка мащерка
- 1 скилидка чесън
- 500 г пилешки гърди
- 500 г печурки
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Пилешките гърди се нарязват. Гъбите се почистват от пънчетата, обелват се и се режат натънко. Чесънът се наситнява.
- Месото се овкусява със сол и черен пипер.
- Поръсва се с брашно и се разбърква. След това се слага в цедка, за да падне излишното брашно, запържва се в половината от маслото и олиото и се изважда.
- Гъбите, чесънът и наситнената мащерка се запържват в същия съд в останалата половина от олиото и маслото.
- Налива се виното.
- Щом течността се редуцира, се добавя сметаната.
- Прибавя се сиренето.
- Месото се връща в съда.
- Налива се много малко вода, колкото да се разреди леко сосът. Готви се още 2–3 минути и се дърпа от котлона.
- Ястието се сервира горещо, с гарнитура по избор.
Мъфини с кафе и бисквитки
В купа смесваме сухите продукти.Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.Към сухите продук...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook