Close search

Пиле с копър и сушени смокини

5.0
от общо 128 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Пиле с копър и сушени смокини photo-credit Пиле с копър и сушени смокини

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В тенджерка с вряща вода разтваряме бульона. 
  2. Почистваме и нарязваме праза и моркова. 
  3. Поръсваме пилешкото със сол, черен пипер и малко зехтин. 
  4. Запържваме бутчетата в зехтин на среден огън. 
  5. Добавяме скилидката чесън и похлупваме с капак. 
  6. Когато чесънът си пусне аромата, изваждаме скилидката, намаляваме силата на котлона и сипваме бялото вино. 
  7. Отново увеличаваме силата на котлона и добавяме моркова и праза. 
  8. Смокините нарязваме на парчета и ги сипваме към бульона. 
  9. След няколко минути заливаме пилешките бутчета с бульон. 
  10. Накрая добавяме масло. Сервираме ястието, поръсено с копър.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK