Close search

Пица с домати, моцарела, пармезан и босилек

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Пица с домати, моцарела, пармезан и босилек photo-credit Пица с моцарела, домати и пармезан

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме доматите и ги нарязваме на кръгчета. Поставяме ги в купа. 
  2. Нарязваме чесъна на много ситно или го счукваме в хаванче, размесвайки го с 1 с.л. зехтин и сол. Добавяме го към доматите и ги оставяме настрана.
  3. Разточваме тестото* върху набрашнения плот с помощта на точилка, с големина по избор.
  4. Поставяме го в намазана със зехтин тава и отгоре слагаме доматения сос, настъргания кашкавал, моцарелата, и най-отгоре редим доматите. 
  5. Печем пицата в максимално загрята фурна, за около 10-15 минути или докато кашкавалът добие златист цвят. 
  6. Преди сервиране поръсваме с настъргания пармезан и пресни листа босилек.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".

Още от : пица

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK