Руло "Стефани"
Продукти
- за основата:
- магданоз
- 1 белтък за намазване
- 2 филии хляб стар, накиснат в мляко или вода
- 2 яйца
- 1,5 глава лук
- 600 г кайма
- чубрица
- зехтин
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- за плънката:
- 2 кисели краставички нарязани
- 2 моркова сварени, нарязани
- 4 яйца твърдо сварени
- за поръсване:
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. галета
100 г съдържат:
- 247 калории
- 15 г мазнини
- 11 г протеини
- 9 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука на ситно, заедно с подправките, натрошените изцедени от водата филии хляб и яйцата. Омесваме каймата, покриваме я с прозрачно фолио и я оставяме за около 30 минути в хладилника.
- Върху фолио разстиламе каймата във формата на правоъгълник.
- В средата по цялата дължина разпределяме плънката.
- Завиваме внимателно на руло, което прехвърляме в намазнена тава.
- Намазваме го с останалия белтък, без да го разбиваме.
- Поръсваме с галетата и напръскваме леко със зехтин.
- Отстрани на рулото, в тавата налеиваме 200-250 мл. вода.
- Покриваме с алуминиево фолио и печем около 30-35 минути, в загрята на 180 градуса фурна.
- По желание, може след като извадим рулото и махнем фолиото, да го "обгърнем" с бекон или да го полеем с малко мазнина и поръсим с настърган кашкавал. След това запичаме за още около 10-15 минути.
- Сервираме с гарнитура по избор.
Гъби с ориз
Почистваме и нарязваме гъбите на ивички. Задушаваме ги в загрятото олио.Почистваме и нарязваме лука н...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook