Close search

Салата с водорасли, сушени домати и риба тон в сусам

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: професионално
Порции: 2

Салата с водорасли, сушени домати и риба тон в сусам photo-credit Салата с водорасли, сушени домати и риба тон в сусам

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Доматите нарязваме на едри кубчета, поръсваме ги със захар, сол и малко зехтин. 
  2. Печем ги на 160 градуса 30-40 минути в тавичка. След изпичане ги поливаме със зехтин, чесън и босилек за да се мариноват. 
  3. Нарязваме морковите и краставиците на гредички.
  4. Сотираме рибата тон от всички страни, осоляваме я и я поръсваме със сусама. Увиваме я в пластик фолио за да се залепи по-добре сусама. 
  5. Чабатата режем на едри кубчета, които изпържваме в зехтин със парченца чесън. 
  6. Водораслите накисваме във вода за около 5 минути , след което ги прецеждаме.  
  7. В голяма купа объркваме всички салати и водораслите, овкусяваме със зехтин, сусамово олио и лимон.
Още от : салати

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK