Close search

Шоколадов кекс с глазура от течен шоколад

5.0
от общо 126 глас
Време: 65 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Шоколадов кекс с глазура от течен шоколад photo-credit Шоколадов кекс с глазура от течен шоколад

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Черният шоколад и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охлади.
  2. Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
  3. Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
  4. Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая слагаме маслото и шоколада.
  5. Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. Начупваме млечният шоколад на парченца и го набждаме върху тестото повърхностно така, че крайчетата му да се виждат. (Ако го забодем много дълбоко, при печене ще падне на дъното). Изпичаме кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност).
  6. След като извадим кекса от фурната, изчакваме няколко минути да поизстине и го намазваме с течния шоколад.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK