Close search

Шоколадов кекс с шоколадова глазура и ягоди

3.5
от общо 127 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Шоколадов кекс с шоколадова глазура и ягоди photo-credit Шоколадов кекс с шоколадова заливка и ягоди

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Шоколада и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охладят. 
  2. Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол. 
  3. Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата. 
  4. Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая слагаме маслото и шоколада.
  5. Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. 
  6. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, (проверяваме с клечка за готовност). 
  7. За глазурата: разтапяме шоколада на водна баня и с него заливаме кекса, след като вече е поизстинал. 
  8. След това почистваме и нарязваме ягодите и ги подреждаме върху глазурата. 
  9. Оставяме да се стегне леко в хладилник и сервираме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK