Close search

Шоколадов сладкиш със зехтин

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Шоколадов сладкиш със зехтин photo-credit Апетитен шоколадов сладкиш със зехтин

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтапяме на тих огън маслото със зехтина и шоколада до пълното разтваряне на парченцата шоколад. 
  2. Разбъркваме сместа много добре и я оставяме да се охлади леко.
  3. През това време в дълбока купа смесваме захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, солта и ванилията, и ги разбиваме до получаването на гладка смес. Към нея прибавяме шоколадовата смес и отново разбъркваме до получаване на еднороден цвят. 
  4. Сместа изсипваме в малка кръгла или правоъгълна тавичка и печем около 45 минути, при температура 160 градуса. 
  5. След като се изпече сладкишът, го оставяме да се охлади и го поръсваме с пудрата захар.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK