Close search

Шоколадова торта с ром

4.5
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Шоколадова торта с ром photo-credit Шоколадова торта с ром

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В купа разбъркваме брашното, какаото, бакпулвера и ванилията. 
  2. Към тях се прибавяме разбитите яйца, захар и масло.
  3. Получената смес изсипваме в тава и печем в умерено нагрята фурна (180-200 градуса), около 40 минути.
  4. В тенджерка на водна баня разтапяме черния шоколад. Добавяме рома.
  5. Докато блата е още топъл (топъл, но не горещ) го намазваме обилно с шоколада.

Съвет: 

По желание, може да сиропираме блата със захарен сироп, приготвен от 2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK