Close search

Синьо реване

5.0
от общо 128 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Синьо реване photo-credit Ефектно и вкусно реване с брашно

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Пресяваме брашното с бакпулвера. Разбиваме яйцата и захарта, докато се разтопи и прибавяме постепенно брашното. Добавяме боята. Разбиваме хубаво сместа, да поеме повече въздух. 
  2. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна. С шишче проверяваме дали е изпечен, не трябва да полепва по него. 
  3. За сиропа - варим сироп от водата и захарта, като оставяме водата да се редуцира до към 2 чаши или малко по-малко, на око. Сиропът трябва да се посгъсти. Накрая добавяме ванилията.
  4. Като поизстине блата го сиропираме. 
  5. Разрязваме на ромбчета или във форма по желание, и гарнираме със сметана.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK