Close search

Сладък салам

4.7
от общо 140 гласа
Време: 15 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Сладък салам photo-credit Сладък салам с обикновени бисквити и пудра захар

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме бисквитите на едри парчета. 
  2. Разтапяме маслото и го добавяме към бисквитите. Заливаме ги с прясното мляко, добавяме жълтъка и какаото. 
  3. Омесваме добре всичко и го правим на руло. 
  4. Взимаме парче алуминиево фолио и го намачкваме с ръце. (Гънките върху листа придават на сладкия салам съвсем истински вид). Слагаме тестото върху фолиото, придаваме му форма на салам и го завиваме на стегнато руло. Оставяме го в хладилника поне за няколко часа, за да се стегне добре. 
  5. След като отстраним фолиото от сладкиша, го овалваме добре в пудра захар. 
  6. Поднасяме нарязан на тънки филийки.

3 Коментара

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Ако решите да използвате блендер, можете да натрошите бисквитите в него, но на едро.

  2. Small
    Извинявам се аз не разбрах какво сложи в брендера

  3. Small
    Извинявам се аз не разбрах какво сложи в брендера

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност