Close search

Сладки "Лебкухен"

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Сладки "Лебкухен" photo-credit Вкусни немски сладки "Лебкухен"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Пресяваме брашното и смесваме сухите съставки в една купа. Разтапяме маслото и меда на слаб огън и ги добавяме в сместа, заедно с настърганата кора на лимона.
  2. Омесваме с ръце тестото добре и го разстиламе на една кора с дебелина около 3 мм. С формички изрязваме сладките с малко разстояние, за да имат възможност да увеличат обема си и ги подреждаме на хартия за печене.
  3. Печем в загрята на 180 градуса фурна, около 15 минути. Изваждаме ги и оставяме да се охладят.
  4. Разбиваме един белтък на сняг, добавяме няколко капки изцеден лимон и пудра захар, и намазваме с четка сладките. Оставяме ги да изсъхнат.

Съвет: Можем да използваме всякакви формички за сладки, но най-популярни за тази рецепта са сърцата и звездите. Можем да използваме сладките и за украса на Коледната елха, като пробием дупка и завържем с червена панделка. По желание можем да приготвим и глазура от разтопен черен шоколад с масло.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK