Close search

Сладкиш от сини сливи и марципан

5.0
от общо 127 гласа
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Сладкиш от сини сливи и марципан photo-credit Вкусен сладкиш със сливи и марципан

Продукти

Начин на приготвяне

1. Почистваме и нарязваме сливите на четвъртинки по дължина.

2. Разбиваме маслото със захарта и ванилията. Добавяме нарязания на дребно марципан. Прибавяме яйцата, млякото и бадемовата есенция.

3. Пресяваме брашното и бакпулвера и добавяме към останалите продукти. Изсипваме сместта в правоъгълна намаслена и набрашнена тавичка и нареждаме сливите.

4. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 60 мин. След като се охлади, по желание сервираме поръсен с пудра захар или с топка сладолед.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK