Close search

Сладкиш с круши

5.0
от общо 126 глас
Време: 80 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Сладкиш с круши photo-credit Вкусен сладкиш с круши

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Добавяме яйцата и разбиваме още.
  2. Добавяме лешниците и лимоновата кора, пресятото с бакпулвер брашно и млякото, и разбиваме добре.
  3. Изсипваме сместа в кръгла форма. Обелваме крушите, нарязваме ги на две половинки, които нарязваме с ножа по дължина и поставяме върху тестото. Преди и след печене поръсваме с малко захар. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна около 60 минути на най-долната степен на решетката.
  4. Приготвяме муса от круши от обелените и нарязаните на ситно круши, с малко изцеден сок от лимона. Сваряваме ги на слаб огън с малко вода и пюрираме. Сервираме сладкиша с муса.

Съвет: В муса, вместо лимонов сок може да добавим Амарето.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK