Close search

Сладкиш със сини сливи и царевично брашно със сорбе

5.0
от общо 126 глас
Време: 65
Ниво: лесно
Порции: 8

Сладкиш със сини сливи и царевично брашно със сорбе photo-credit Вкусен сладиш със сливи.

Продукти

100 г съдържат:

  • 521 калории
  • 20 г мазнини
  • 7 г протеини
  • 81 г въглехидрати

Начин на приготвяне

1.За да направим сорбето: махаме костилките и нарязваме сливите и ги пасираме на пюре. Претриваме през сито и изхвърляме кората. Трябва да получим 2 3/4 чаши пюре. Разбъркваме се в 1/2 чаша захар, вода, сол и лимонов сок. Замразяваме за най-малко 2 часа или до една нощ. 

2. За да направите тортата: Загрейте фурната до 180 градуса. Подготвяме форма за печене около 27 см в диаметър - намазняваме и поръсваме с брашно.

3. Пресяваме брашното, бакпулвера и канелата заедно в купа. Разбъркваме и добавяме в солта и 1/2 чаша царевично брашно.

4. В купа разбиваме на крем маслото и захарта, докато станат пухкави. Добавяме яйцата едно по едно и бъркаме внимателно. В малка купа смесваме млякото, лимоновия сок, и екстракта от ванилия.

5. Разбъркваме в сухите съставки млякото и сместа от масло и яйца докато получим гладка смес. Разстиламе половината от тестото в подготвената тава. Поставяме половината от сливите върху тестото. Повтаряме с останалата част от тестото и останалите сливите. Поръсваме с 1 супена лъжица царевично брашно над горната част на тортата. Печем около 40-45 мин и оставяме да се охлади на стайна температура.

6. Нарязваме сладкиша на парчета. Поставяме до всяко парче и лъжица от сливовото сорбе. За по-добър вкус, можете да приготвите сладкиша от предишния ден.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK