Close search

Сос „Болонезе“

5.0
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Сос „Болонезе“ photo-credit Сос „Болонезе“

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В дълбок тиган нагорещяваме олиото. След това добавяме ситно нарязания бекон и го запържваме за около 3-4 минути.
  2. Добавяме измитият, почистен и настърган морков, както и ситно нарязаната глава лук и чесъна.
  3. Разбъркваме добре и запържваме още 5 минути. Добавяме и каймата. Разбъркваме добре и непрекъснато, за да не остане каймата на бучки. Бъркаме докато каймата леко се запържи.
  4. След това добавяме доматеното пюре, червеното вино, нарязаната на дребно целина, сол и черен пипер на вкус. 
  5. Намаляваме котлона и оставяме соса да къкри на слаб огън за около 40-50 минути. Накрая добавяме и прясното мляко и оставяме да поври още 5-10 минути.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK