Close search

Спагети с кюфтенца

4.5
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Спагети с кюфтенца photo-credit Апетитни спагети с кюфтенца и пресни подправки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
  2. Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
  3. Накълцваме пресните подправки и ги поставяме  на дъното на дълбока купа.
  4. В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите.
  5. Когато бульонът заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. Най-лесно се оформят с намазнена лъжица за сладолед.
  6. След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
  7. В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и изсипваме при кюфтетата.
  8. Сервираме спагетите поляти със соса.
Още от : паста

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    каймата е добре да е телешка, иначе става тежко :)

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK