Супа от леща здравословно
Продукти
- 1 дафинов лист
- 1 връзка магданоз
- 1 ч.л. чубрица
- 50 гр. целина
- 1 морков
- 1 кромид лук
- 1 с.л. олио
- 1 ч.ч. леща
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. доматено пюре
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме лещата. (Може да я залеем с вода от предната вечер).
- Поставяме я в тенджера и я заливаме с вода (на 1 ч.ч. леща – 4 ч.ч. вода).
- Когато заври водата я сменяме и доливаме отново 4 ч.ч. студена вода.
- Прибавяме лукът, морковите и целината, нарязани на ситно. Разбъркваме.
- Добавяме олиото, нарязания на ситно чесън и дафиновият лист.
- Приготвяме супата на умерен огън, като 10 минути преди окончателното увиране на лещата добавяме доматеното пюре.
- Готовата супа поднасяме гореща, подправена със стръкче или ситно нарязан магаданоз.
Супа от сьомга и скариди
В 1,5 - 2 л. студена вода слагаме всички почистени и нарязани на дребно зеленчуци да се сварят добре....
Крем супа от леща
Нарязваме зеленчуците на дребно и ги задушаваме в мазнината.Прибавяме лещата и подправките. Заливаме ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook