Close search

Супа от леща здравословноApple

4.0
от общо 131 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Супа от леща photo-credit Много подходяща за пости, а и не само супа от леща

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме лещата. (Може да я залеем с вода от предната вечер).
  2. Поставяме я в тенджера и я заливаме с вода (на 1 ч.ч. леща – 4 ч.ч. вода).
  3. Когато заври водата я сменяме и доливаме отново 4 ч.ч. студена вода.
  4. Прибавяме лукът, морковите и целината, нарязани на ситно. Разбъркваме.
  5. Добавяме олиото, нарязания на ситно чесън и дафиновият лист.
  6. Приготвяме супата на умерен огън, като 10 минути преди окончателното увиране на лещата добавяме доматеното пюре.
  7. Готовата супа поднасяме гореща, подправена със стръкче или ситно нарязан магаданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK