Close search

Супа от миди здравословноApple

5.0
от общо 126 глас
Време: 45 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Супа от миди photo-credit Супа от миди със зехтин и целина

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме мидите много внимателно под струя студена вода с телена четка или домакинска тел, и изваждаме водораслото, за което се захващат за скалата. 
  2. Поставяме ги в тенджера на силен огън, на чието дъното сипваме около 300 мл. вода. След 1 минута от завирането на водата, изваждаме тези миди, които са се отворили и ги поставяме в чиния, а след още 1-2 минути повтаряме операцията. Тези, които не са се отворили, ги изхвърляме, тъй като най-вероятно са развалени. Бульонът от задушаването на мидите прецеждме в отделен съд.
  3. В друга тенджера, в загретия зехтин, задушаваме за кратко нарязания на ситно лук и счукания чесън. Преди да са си променили цвета, към тях добавяме нарязаните на дребно целина и морков, както и смлените домати. Посоляваме и оставяме да къкри под капак на слаб огън за около 15 минути, а след изтичането им пасираме сместа. Към нея добавяме мидите и мидения бульон и варим още 1-2 минути.
  4. В дълбока чиния поставяме 2-3 миди, които заливаме с бульона и поръсваме с накълцания магданоз.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).  

2 Коментара

  1. Small
    kulinaria.bg

    Здравейте, Master Chef! Няма специален сорт миди за тази рецепта - всички, които обичате са подходящи :) Тук може да откриете малко повече информация за мидите - http://kulinaria.bg/articles/midite-morski-darove-sas-spetsifichen-vkus-i-aromat

  2. Small
    Master Chef

    има ли специален сорт миди за тази рецепта?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK