Close search

Супа с царевица и шунка

3.3
от общо 129 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Супа с царевица и шунка photo-credit Супа с царевица, целина и шунка

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно лука и целината. 
  2. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета, шунката също нарязваме на кубчета. 
  3. Разтапяме маслото в тенджера. Добавяме лука и целината. Запържваме на тих огън за 4 минути, като разбъркваме периодично. 
  4. Добавяме всички останали съставки последователно, с изключение на царевицата (млечната и от консервата) и на шунката. Намаляваме на минимална температура и оставяме да къкри за около 15 минути. След това увеличаваме огъня, добавяме двата вида царевица и нарязаната шунка. 
  5. Разбъркваме супата, посоляваме я и слагаме черен пипер на вкус. Оставяме за няколко минути, като разбъркваме по-често. 
  6. Супата сервираме гореща, по желание гарнирана със ситно нарязани домати и листенца свежа мента.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK