Супа с царевица и шунка
Продукти
- сол на вкус
- 0,5 ч.л. червен пипер
- 200 гр. шунка пушена
- 1 ч.ч. царевица от консерва
- 2 ч.ч. царевица млечна (прясно сварена)
- 2 бр. картофи
- 1 ч.ч. заквасена сметана
- черен пипер на вкус
- 500 мл. бульон пилешки
- 750 мл. прясно мляко или соево мляко
- 2 с.л. масло
- 1 стрък целина
- 1 глава лук
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно лука и целината.
- Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета, шунката също нарязваме на кубчета.
- Разтапяме маслото в тенджера. Добавяме лука и целината. Запържваме на тих огън за 4 минути, като разбъркваме периодично.
- Добавяме всички останали съставки последователно, с изключение на царевицата (млечната и от консервата) и на шунката. Намаляваме на минимална температура и оставяме да къкри за около 15 минути. След това увеличаваме огъня, добавяме двата вида царевица и нарязаната шунка.
- Разбъркваме супата, посоляваме я и слагаме черен пипер на вкус. Оставяме за няколко минути, като разбъркваме по-често.
- Супата сервираме гореща, по желание гарнирана със ситно нарязани домати и листенца свежа мента.
Паста с патладжан и чери доматчета
Загряваме фурната на 220 градуса. В тавичка за пече...
Пълнен патладжан
Разрязваме патладжана на две половинки, осоляваме го и го оставяме да престои 15 минути. С нож и лъжи...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook