Close search

Свински пържоли на тиган с гъбен сос

4.6
от общо 139 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Свински пържоли на тиган с гъбен сос photo-credit Свински пържоли на тиган с гъбен сос и бяло вино

Продукти

100 г съдържат:

  • 200 калории
  • 10 г мазнини
  • 5 г протеини
  • 5 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Режем месото на пържоли с дебелина около 1 см. Наръсваме с черен пипер и Maggi Унисос, и ги оставяме да се мариноват около час.
  2. В дълбок тефлонов тиган загряваме маслото и запечатваме пържолите до златисто от двете страни. Наливаме виното, намаляваме огъня и захлупваме тигана, да се задушат пържолите докато се изпари виното. Добавяме една чаша вода за да не изсъхват пържолите. Задушаваме около 30 минути. Вадим от тигана и захлупваме да седят на топло.
  3. Нарязваме гъбите на лентички и ги слагаме в тигана. Там трябва да е останала поне 200 гр. течност, ако се е изпарила добавяме гъбения бульон. Захлупваме. Задушаваме 10 минути. Накрая размиваме нишестето с малко вода или бульон и сипваме в тигана. Разбъркваме до леко сгъстяване. Овкусяваме със сол и пипер. Връщаме пържолите в соса и захлупваме тигана да поемат аромата на гъбите.
  4. Ястието сервираме горещо.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK