Close search

Свински ребра с медено-чеснов сос

5.0
от общо 127 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 3

Свински ребра с медено-чеснов сос photo-credit Вкусни свински ребра с медено-чеснов сос

Продукти

100 г съдържат:

  • 400 калории
  • 20 г мазнини
  • 30 г протеини
  • 2 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме чесъна.
  2. В купичка разбъркваме меда, пипера, соевият сос, виното, водата, солта и чесъна. Заливаме месото и го оставяме около 40 минути да се маринова.
  3. След 40 минути изваждаме месото от маринатата и го подсушаваме с кухненско руло.
  4. В нагорещен тиган сипваме малко олио и запържваме месото почти до готовност.
  5. Поставяме го в огнеупорна форма.
  6. Чесънът се запържва в същия тиган. 
  7. Добавяме маринатата от месото и разбърквайки го готвим, докато не почне да се сгъстява.
  8. Готовият сос изливаме върху месото и поставяме формата в гореща фурна за около 10 минути.
  9. Свинските ребра с медено-чеснов сос поднасяме с пържени картофки или салата според сезона.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK