Свинско филе със сметана и бяло вино

4.5
от общо 4 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: средно
Видяна: 7919
Свинско филе със сметана и бяло вино Сочно свинско филе със зеле, сметана и бяло вино

Продукти

  • 1 ч.л. черен пипер млян
  • 75 мл. бяло вино
  • 2 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 1 глава лук
  • 660 г свинско филе
  • 130 г синьо сирене
  • 220 г маслини
  • 0,5 кофичка заквасена сметана
  • 100 г зеле (прясно)

100 гр. съдържат:

  • 200 калории
  • 27 гр. мазнини
  • 37 гр. протеини
  • 30 гр. въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно лука и го запържваме в олиото и маслото, до златисто. 
  2. Прибавяме месото, нарязано на филийки, заливаме с вода и захлупваме ястието с капак. Оставяме го да къкри на умерен огън около половин час. 
  3. Когато месото се свари, го изваждаме с решетъчна лъжица. На негово място поставяме маслините, нарязаното на ситно зеле и намачканото с вилица синьо сирене. Добавяме сметаната и разбъркваме. 
  4. Оставяме го още 5-10 минути на тих огън. Поливаме месото със соса, поръсваме го с черен пипер и запичаме леко.
  5. Сервираме горещо.


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook